Te ajut sa iti construiesti viata pe care ti-o doresti|contact@nicoletanistor.ro

Sunt mebru într-o asociație. Așa, și?

Home/Noutati/Sunt mebru într-o asociație. Așa, și?

Sunt mebru într-o asociație. Așa, și?

Mulți se întreabă care este treaba cu asociațiile, ONG-urile, de ce ar aloca cineva timp pentru o activitate de voluntariat? Eu în ultimul an de zile sunt implicată în două proiecte de voluntariat, Open Connect Galați și AFIR Galați. Despre Open Connect am scris destul de mult până acum. Ce este AFIR Galați? Asociația Femeilor Întreprinzătoare din România – Galați, a cărei membră sunt din luna ianuarie anul acesta.

Așa și? Ce avantaj ai, ce beneficii ai ca și membru? În primul rând vizibilitate. Asociația organizează evenimente în care sunt promovate membrele. În al doilea rând, am astfel acces la diferite evenimente din țară, de care în trecut nu aveam habar. Și am participat până acum la câteva evenimente deosebite, despre care nu am reușit să scriu la timp.

În data de 18 martie am luat parte la Conferința ”New Opportunities in Business and Development”, organizată de Balkan Women Coalition B-Wco la București, unde au participat femei de afaceri din Grecia, Bulgaria, Croația, Turcia, Serbia și din România (Brașov, Galați, București, Argeș).

Principalele teme abordate au fost:
– Schimbările în mediul de business și în profilul consumatorului.
– Importanța analizei de marketing.
– Companii locale versus companii globale.

IMAG1041_BURST003

 

Pe 9 aprilie, de această dată la Galați, AFIR a organizat împreună cu Ambasada Statelor Unite la București, o conferință despre antreprenoriat feminin, unde am avut-o ca invitată pe Samira Cook, membru fondator al Women’s Business Center din Washington DC.

Am primit atunci o lecție frumoasă, despre ce înseamnă solidaritate feminină, business, și oportunități. Doamna Samira Cook, este o femeie cu o grație și o delicatețe deosebite, dar și cu o putere și tenacitate fantastică.

Conferinta AFIR-Ambasada SUA

 

Ultimul eveniment la care am participat a fost Conferința ANTREPRENORIATUL FEMININ “Femeia la putere – o lume mai bună” – Ediţia a II-a, organizată de Ziarul BURSA şi Asociaţia Naţională a Antreprenorilor, la Hotel Pullman, World Trade Center Bucureşti, în data de 12 mai a.c.

Conferinta Antreprenoriatul Feminin-Bucuresti-12mai

Din agenda conferinței:
  Antreprenoriatul feminin – motor al competitivității economice
  Potențialul antreprenorial și creativitatea femeilor
  Programe europene de susținere a femeilor antreprenor
  Încurajarea antreprenoriatului feminin prin propuneri legislative
  Modele de succes pe plaiurile “mioritice”

Am să detaliez într-un articol separat impresiile de la acest eveniment.

De la toate aceste evenimente am avut ceva de învățat. Dar cel mai mult înveți de la evenimentele pe care tu le organizezi. Și astfel, în luna martie am petrecut o seara frumoasă alături de doamnele de la AFIR și invitatele lor, în cadrul unui eveniment numit Colocviu la Atena.

În cadrul acestui eveniment am avut ocazia să îmi exersez aptitudinile de speaker, pentru că am fost, alături de Gabriela Chiriac, prezentator. A fost o seară minunată, în care s-au îmbinat într-un mod armonios cartea, fotografia, vinul, dansul, florile… A fost ca o poveste…

Și ce este mai frumos, de-abia acum urmează! Pe 6 iunie, AFIR-Galați organizează conferința națională cu tema ”Succesul la feminin”. Și pe cât de multe lucruri organizatorice sunt de pus la punct, pe atât de frumos va fi la sfârșit. Detalii despre conferință într-un articol separat, în curând.

Am vorbit pe scurt despre evenimentele la care am avut acces datorită implicării în asociație și beneficiile avute în urma lor.

Mi-ar place să aflu părerea ta, așa că te aștept printr-un comentariu mai jos.

One Comment

  1. Antreprenor sau sportiv? 17 mai 2014 at 1:11 - Reply

    […] ← Sunt mebru într-o asociație. Așa, și? […]

Leave A Comment