Te ajut sa iti construiesti viata pe care ti-o doresti|contact@nicoletanistor.ro

Norocul și-l face omul cu mâna lui … sau nu

Home/Dezvoltare personala, Noutati, Șlefuitorul de diamante/Norocul și-l face omul cu mâna lui … sau nu

Norocul și-l face omul cu mâna lui … sau nu

Nu m-am considerat vreodată o persoană norocoasă, cel puțin nu în sensul larg, de a câștiga ceva. Mi se întâmplă destul de rar să câștig ceva la tombolă sau la vreun concurs public. Asta și pentru că nu particip foarte des la ele, pentru că probabilitatea de câștig mi se pare foarte mică.

Totuși, am câștigat până acum în două ocazii lucruri importante pentru mine la acel moment:

  1. Acum șapte ani și jumătate, eram în concediu de creșterea copilului cu fetița mea, Irina și într-o zi am auzit la radio EuropaFM de un concurs ce se desfășura zilnic, unde premiul era o cină la un restaurant de 4**** în valoare de 100 euro. Orice mămică cu copil mic visează la un moment de liniște, fără scutece, fără plânsete, o cină în doi cu partenerul iubit, un moment în care să se simtă iarăși femeie, nu doar mamă. Mi-am dorit foarte mult o asemenea seară, încât, ascultând condițiile de participare la concurs, mi-am spus: ”Mâine eu câștig”. Ce aveam de făcut? Să vizionez filmul din acea seară de pe postul tv TCM, apoi să intru pe pagina concursului de la Europa FM și să dau răspunsul corect și să motivez de ce îmi doresc să câștig. Am făcut întocmai pașii, iar motivația mea i-a făcut pe organizatori să mă sune a doua zi și să îmi ofere premiul: peste câteva săptămâni urma o triplă aniversare în familie – ziua mea de naștere, aniversarea căsătoriei și ziua soțului meu, iar în oraș doar noi doi nu mai ieșisem de muuuuuultă vreme. Și uite că dorința mea s-a îndeplinit: am ieși la o cină romantică împreună cu soțul meu, la un restaurant elegant în oraș.
  2. Acum trei săptămâni, participam la conferința ”De la obiectiv la rezultat” a lui Andy Szekely, când el a anunțat că va face o tombolă, unde premiul era un program online cu peste 180 de video-uri. Acest program, Life Mastery, rezumă experiența lui de 20 de ani de dezvoltare personală. Și la alte evenimente Andy a procedat așa, oferind căte un premiu sau mai multe și până acum nu am avut noroc. În sală erau aproape 200 de persoane, în schimb, de această dată mi-am spus: ”Programul ăsta este al meu”. Atunci când mi-am pus cartea de vizită în bol, am pus-o cu intenția de a câștiga. Am așteptat ca în bol să mai fie câteva bilete și cărți de vizită, mi-am zis ca a mea să fie mai ușor de găsit. A urmat pauza și apoi Andy, la începutul sesiunii a doua, a făcut extragerea. Eu și uitasem care este premiul, mă detașasem complet, acum priveam doar cu interes și fără încrâncenare, cum Andy, după ce amestecă biletele din bol, extrage unul și citește numele câștigătorului: al meu.

Ți-am povestit aceste două momente pentru că eu am identificat niște elemente cheie ce au făcut să ”am noroc” și să câștig acele extrageri, deși nu le-am făcut conștient (cel puțin la primul concurs câștigat îmi erau străine noțiunile din dezvoltare personală) și am vrut să le împărtășesc și cu tine:

  • mi-am dorit să câștig și mi-am setat intenția să câștig: ”Mâine eu câștig”, ”Programul ăsta este al meu”;
  • am acționat, adică am participat la concurs, am făcut toți pașii: am vizionat filmul și am dat răspunsul corect (plus motivația mea), am pus cartea de vizită în bol;
  • atunci când am acționat, energia mea a fost una pozitivă și puternică (fără îndoială, fără ”Ci-o fi, o fi”), ranforsând intenția ”Să fie cu noroc”;
  • m-am detașat și am așteptat cuminte să fiu anunțată că am câștigat.

Cei care sunt fani ”Legea atracției” vor spune: ”Ai atras acele premii”.

Cei care nu cred în așa ceva, vor spune: ”Ai avut noroc”.

Eu întotdeauna spun că ”Norocul și-l face omul cu mâna lui” așa că, aleg să cred, că e o combinație între cele două. Plus, semințe pozitive plantate: am oferit la rândul meu premii, surprize altor oameni.

Te invit să îmi spui într-un comentariu la acest articol, tu ce ai câștigat ultima oară și cum ai procedat?

Leave A Comment