Te ajut sa iti construiesti viata pe care ti-o doresti|contact@nicoletanistor.ro

Ce are în comun un antreprenor cu Monica Iagăr sau cu Marian Drăgulescu?

Home/Dezvoltare personala, Noutati/Ce are în comun un antreprenor cu Monica Iagăr sau cu Marian Drăgulescu?

Ce are în comun un antreprenor cu Monica Iagăr sau cu Marian Drăgulescu?

monica-iagarTe intrigă titlul articolului? Tu aștepți să îți spun cum a fost la Conferința Antreprenoriatul Feminin și eu încep să vorbesc despre sportivi. Care este legătura, te vei întreba?

Citește până la capăt și vei descoperi ideea.

Îți spuneam în articolul trecut, că ultimul eveniment la care am participat a fost Conferința Antreprenoriatul Feminin, organizată de ziarul Bursa și Asociația antreprenorilor, în data de 12 mai.

Tema conferinței a fost una generoasă și datorită speakerilor anunțați, așteptările mele pentru conferință au fost mari. Și nu am fost deloc impresionată de vorbitorii din primul panel, care, unii deși aveau poate ceva interesant de spus, nu știau cum să facă acest lucru (eu le-aș fi recomandat niște cursuri de vorbit în public), sau dacă știau cum să vorbească, ceea ce spuneau nu m-a interesat (și aici mă refer la o doamnă din politică).

Doar în cea de-a doua parte a conferinței așteptările mele au fost îndeplinite, când am avut ocazia să ascult și să cunosc povești ale unor femei puternice. Și ascultând poveștile acestor femei, am realizat că au un punct comun, deși o firmă era din domeniul farmaceutic, cu o experiență de peste 20 de ani, sau altă firmă era din domeniul frumuseții, de 6 ani pe piață.

Ce aveau în comun aceste femei? Tenacitate, perseverență, dorința de a reuși.

Am fost plăcut impresionată să o ascult și să o cunosc personal pe atleta Monica Iagăr. Și cred că acum te gândești: ”Ce căuta Monica Iagăr la o conferință despre antreprenoriat?”

Cred că asta s-a întrebat și ea la început, dar a avut încredere în persoana care a invitat-o, Cristina Chiriac, unul dintre organizatori.

Ascultând-o pe Monica Iagăr, a devenit evident de ce se afla și ea acolo: un sportiv de performanță este un exemplu de tenacitate, perseverență și dorință de a reuși. În spatele reușitelor unui sportiv stă tot atâta muncă, cât stă în spatele unui antreprenor.

Mi-am amintit apoi, că acum o lună și jumătate în urmă, am cunoscut și ascultat un alt sportiv de mare clasă al României, Marian Drăgulescu, octuplu campion mondial. marian_dragulescu

La un eveniment marca Andy Szekely, Marian Drăgulescu a ridicat o sală întreagă în picioare, și nu pentru că ar fi efectuat o săritură (deși a făcut și asta cu o incredibilă lejeritate, chiar dacă era în costum), ci pentru că a vorbit cu pasiune despre eșecuri. Am rămas în minte cu îndemnul lui Marian: ”Creează-ți propria săritură și excelează!”. Poți doar bănui câtă forță, putere, tenacitate, perseverență și dorință de a reuși se află într-un campion de doar 1,50 m.

Revenind la conferința despre antreprenoriat, poveștile tuturor acestor persoane, aveau la un moment, cel puțin un moment de criză. Poate chiar la începutul activității sau undeva pe drum, dar s-au lovit la un moment dat de greutăți. Și atunci mi-a fost clar care este diferența dintre oamenii obișnuiți și performeri. Unii se împiedică, dau de greu și renunță, ceilalți se zbat, găsesc soluții și merg mai departe.

Ultimele 30 minute de conferință au meritat să îmi sacrific toată ziua. Am cunoscut atunci o doamnă ce s-a reinventat de câteva ori până acum: Smaranda Vornicu, medic stomatolog, om de publicitate, jurnalist, poet, chiar și politician.

Am aflat ce înseamnă să fii sportiv de performanță și să fii nevoit să o iei de câteva ori de la capăt: Monica Iagăr, la trei luni după ce a născut s-a reîntors la antrenamente pentru a se pregăti pentru olimpiadă.

Ultima doamnă cunoscută la conferință, deși nu se afla inițial pe lista speakerilor, mi-a plăcut cel mai mult: un medic estetician, cu o tenacitate demnă de cartea recordurilor, Dana Miricioiu.

Și acum, te invit să gândești de acum înainte, ca un sportiv de performanță: în orice domeniu ai fi implicat, imaginează-te că ești la un campionat mondial sau la olimpiadă. Cum te simți, care este nivelul tău de energie, ce auzi, ce vezi? Cum percepi acum situația în care te afli? Dai 100% sau renunți?

Un antreprenor de succes este precum un sportiv de performanță: zeci, sute de ore de muncă, dăruire, perseverență, tenacitate, dorință de a reuși!

Tu ce fel de sportiv ești?

Leave A Comment