Te ajut sa iti construiesti viata pe care ti-o doresti|contact@nicoletanistor.ro

Antreprenoriat feminin

Home/Antreprenoriat/Antreprenoriat feminin

Antreprenoriat feminin

Miercuri, 26 aprilie am participat la conferința Antreprenoriatul feminin, ediția a 5-a, organizată de ziarul Bursa în colaborare cu Asociația Națională a Antreprenorilor. Pentru mine este a 3-a participare și este o bucurie și o încântare de fiecare dată.

De ce mă duc de la Galați la București la acest eveniment?

Pe scurt: networking de calitate, informații valoroase și modele de succes.

Acum 3 ani participam la ediția a II-a a conferinței, într-o locație modernă la Hotel Pullman, World Trade Center Bucureşti, sala New York. Eram la începutul activității mele pe cont propriu și eram precum un pui de găină J, entuziastă, neștiutoare și curioasă. Am savurat atunci fiecare minut și am cunoscut femei extraordinare:

Sunt doar câteva dintre femeile puternice și de succes ce au fost în sală și pe scenă.

Nu știu unde aș fi avut ocazia să cunosc deodată astfel de doamne deosebite.

La ediția de anul trecut, ce a avut loc într-o locație deosebită, restaurantul La Gondola, ne-am bucurat de o zi superbă și o conferință organizată aproape în aer liber. Teme interesante, femei de succes:

 • Eli Lăslean, proprietar Ellis Luxury și designerul primei doamnei – „Nu este uşor să fii femeie frumoasă şi deşteaptă în România”
 • Dana Gruia Dufaut, Managing Partner, Cabinet de Avocat Gruia Dufaut – ”Educaţia pe care o acordăm copiilor noştri este un element foarte important pentru percepţia viitoare a femeilor în societate”
 • Ileana Blidar, Director Marketing, Sarmexin, Satu Mare – Am renunţat la bănci şi fac echipă cu soţul meu”
 • Cristina Andone, Poveşti din Pădurea Muzicală – „O poveste cu sens este una care cuprinde obstacole”
 • KARA AYLWARD, AMBASADA SUA: „Ţările sunt mai prospere când femeile au drepturi depline în societăţile lor”.

Câștigul imediat din participarea la cele două conferințe a fost nu pentru mine și colegele mele din asociație (A.F.I.R.-Galați), ci pentru întregul oraș: la conferințele naționale de antreprenoriat feminin organizate de noi la Galați, am avut onoarea să le avem invitate pe Gabriella Pascaru Bissi și Dana Miricioiu în 2014 și pe Monica Iagăr în 2016.

La conferința de anul acesta, într-un loc deosebit, restaurantul Elisabeta, am avut bucuria să reîntâlnesc doamne frumoase și puternice, Cristina Chiriac devenind un etalon în acest sens, precum și

 • Shelley Saxen, Acting Economic Counselor, Ambasada Statelor Unite ale Americii – ”Dacă vrem un viitor puternic și luminos, avem nevoie de femei puternice și luminoase”
 • Camelia Veţeleanu, Fondator, Grădiniţa Le Carrousel – ”Inițial a plecat dintr-o nevoie personală, de familie, apoi am transformat-o în business.”
 • Anca Vlad, fondator Catena, preşedinte fondator al Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM) – ”În 27 de ani, mediul de afaceri nu s-a schimbat prea mult, este la fel de greu pentru o femeie să fie antreprenor.”

La ediția de anul acesta au fost și trei domni invitați printre vorbitori:

 • Ilan Laufer, Secretar de Stat, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat
 • Florin Jianu, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România
 • Dante Stein, Antreprenor

M-a bucurat să văd că o propunere făcută anul trecut a fost și implementată, aceea de a avea invitați la conferința de antreprenoriat feminin și domni. A fost nu doar interesant, dar și de folos să vedem împletite discursurile domnilor cu acela al doamnelor.

Iată câteva idei cu care ma rămas în urma conferinței:

 • Sunt în lucru la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat legea prevenției, legea lobyului, legea parteneriatului public privat ce au ca scop măsuri pentru sprijinirea antreprenorilor și antreprenoriatului. Ilan Laufer
 • Se urmărește o debirocratizare în ceea ce privește plățile – orice plată să fie făcută online, dacă ea nu poate fi efectuată online, atunci să nu se mai plătească deloc. Ilan Laufer
 • Dacă vrem să avem creștere economică e necesar să punem femeile la conducere. Femeile au o putere antreprenorială deosebită care nu este folosită. Shelley Saxen
 • Deciziile luate de femeile antreprenor sunt bazate de cele mai multe ori atât pe intuiţie, cât şi pe raţiune. De exemplu, dacă era o femeie la construcția șoselelor, acum aveam șosele bune, pentru că pentru o femeie o mașină care nu poate circula pe șosele este fără sens. Anca Vlad
 • Așa cum în 1970 s-au înființat primele licee de informatică în România și acum avem unii dintre cei mai buni informaticieni din lume, dacă vom înființa licee de antreprenoriat asta poate ajuta din mai multe puncte de vedere: elevii din acele licee vor căpăta abilități de antreprenoriat ce pot fi folosite nu numai în mediul privat ci și în administrație. Florin Jianu
 • Dacă vrei ceva trebuie să iei. Nimeni nu-ți dă nimic pe gratis, trebuie să muncești pentru asta. Femeile nu sunt cu nimic mai prejos decât bărbații. Inima si creierul sunt mult mai importante decat puterea muschilor. Dante Stein

Pentru mine a fost o experiență foarte frumoasă, prin prisma contactelor pe care mi le-am făcut. Am venit la o conferință de antreprenoriat, s-a vorbit despre afaceri și antreprenoriat. În schimb, la finalul întâlnirii, după principiul ”Cine se aseamănă se adună”, eu vorbeam cu câteva doamne extraordinare despre dezvoltare personală, spiritualitate și emoții.

De-abia aștept întâlnirea de anul viitor!

Leave A Comment