Vineri 17 ianuarie am participat la București la un workshop de excepție, marca Andy Szekely, ”De la obiectiv la rezultat”. Cunoscând calitatea și valoarea evenimentelor lui Andy, am fost plăcut impresionată de faptul că el a ales ca acest workshop să fie gratuit, și a ales să aibă acces la el cât mai multe persoane interesate. Adică, pentru că numărul persoanelor înscrise inițial a fost peste 2400, a decis ca acest seminar să îl organizeze încă de două ori. Și pentru cei care aveți un obiectiv de atins anul acesta, vă recomand cu căldură să vă înscrieți și să participați vineri 31 ianuarie la acest seminar. Detalii găsiți aici.
Am să vă spun doar câteva lucruri și am să îi las pe cei care vor merge la eveniment să îl savureze și să învețe direct de la maestru.
Ce scop are acest workshop? Acela de a aduce în mușchi informația pe care o înțelegem intelectual. Un proverb (învățat de la Andy) din Papua Noua Guinee spune că ”Cunoașterea e doar un zvon neverificat până ajunge în mușchi”.
Am aflat la acest workshop că sunt două tipuri de oameni: 1) inițiatorii, cei care creează, se entuziasmează tot timpul de ceva nou, cei care încep tot timpul proiecte noi, dar care nu termină ceea ce încep, și 2) finalizatorii, cei care au o procedură de urmat, și indiferent ce se întâmplă, nu lasă nimic care să îi împiedice să ducă la bun sfârșit ceea ce fac.
Ghiciți din ce categorie fac eu parte? 🙂 Fiecare om are o componentă din cele două tipologii, dar una este mai dominantă. Și atunci, cei care sunt inițiatori trebuie să învețe de la finalizatori, să se asocieze cu aceștia.
Indiferent de structura ta identitară, inițiator sau finalizator, există un punct comun: primul pas. Primul pas este foarte important.
Majoritatea oamenilor nu fac primul pas. De ce? Nu au claritate, nu le este clar cum arată primul pas, ce au de făcut sau își închipuie că primul pas e prea mic în comparație cu toată călătoria.
Și am învățat o metodă simplă care să te motiveze să faci primul pas: transformă primul pas într-un proiect de sine stătător, micro-prototip. Dacă vrei să te oprești apoi, e totul ok. Nu te simți vinovat că nu devii un mare dansator, dacă tu ți-ai propus inițial să iei doar șase lecții, de exemplu. Dacă vrei să continui, apoi îți faci un obiectiv din asta.
Și am să închei cu această idee preluată de la Andy: Implică-te cu primul pas, fă un micro-prototip, analizează și mergi mai departe!
[…] care aveam temele făcute în ceea ce privește obiectivele pe anul acesta (v-am povestit de seminarul lui Andy Szekely), s-au mai produs niște declicuri, puteți doar bănui ce revelații au avut […]