Te ajut sa iti construiesti viata pe care ti-o doresti|contact@nicoletanistor.ro

Cum poate bunătatea să transforme vieți

Home/Dezvoltare personala/Cum poate bunătatea să transforme vieți

Cum poate bunătatea să transforme vieți

Sunt mândră de copiii mei. Dar ieri a fost un moment în care am fost tare mândră de Irina.

În fiecare zi de luni, o iau pe Irina de la grădiniță și mergem repede spre ora de gimnastică de la Palatul Copiilor. Așa am făcut și ieri. Mergeam grăbit spre stația de autobuz și Irina îmi povestea cum a fost ziua ei, în timp ce își desfăcea pachetul de biscuiți primit pentru gustare.

La un moment dat observ pe trotuar, o bătrânică pe care o mai ajut din când în când cu un bănuț. Nu e cerșetoare. Ea nu cerșește. Pur și simplu stă pe trotuar, în locul ei, dar dacă cineva îi oferă ceva, un ban sau ceva de mâncare, primește totul cu recunoștință. Acum nu aveam prea mulți bani la mine, ne și grăbeam, și nu m-am oprit. Am salutat-o, ea mi-a răspuns, i-a adresat o vorbă Irinei, Irina a spus și ea ”bună ziua” și am trecut mai departe.

După câțiva pași, Irina se oprește, umblă în pachetul ei cu biscuiți și spune:

– Vreau să îi dau și ei.

Eu am îndemnat-o să se ducă cu tot pachetul și să o servească pe bătrânică.  Irina a fugit  către bătrânică, și a întins pachetul cu biscuiți desfăcut. Bătrâna a întins mâna și a luat tot pachetul, mulțumind surprinsă de gestul fetiței. Eu urmăream scena de la câțiva metri. Irina a venit către mine foarte încântată.

– I-ai dat tot pachetul? am întrebat-o eu, mândră de copila mea și fericită de gestul ei.

– Da, mi-a răspuns ea cu fața strălucind.

Am apucat-o de mână și ne-am continuat drumul. Eram amândouă foarte fericite. Atunci am înțeles vorbele lui Wayne Dyre, pe care îl ascultasem cu o zi înainte. Atunci când ești autorul unui act de bunătate, nivelul serotoninei (serotonina este hormonul care răspunde de starea de bine, de calm, de liniște din organismul nostru, mai este numit și hormonul fericirii) din corpul tău este la un nivel atât de mare, precum cel din corpul persoanei care este receptorul acelui act de bunătate. Chiar și sistemul tău imunitar este mai puternic atunci când faci acte de bunătate.

Dar ceea ce este cu adevărat extraordinar, persoana care este observator al unui act de bunătate, are nivelul serotoninei și sistemul imunitare ridicat. Doar pentru faptul că se află în câmpul de energie al unei persoane ce face un act de bunătate.

Despre bunătate și alte zece lucruri importante vorbește Wayne Dyre în cartea Puterea Intenției. Astăzi am căutat cartea și am găsit-o disponibilă pe internet, chiar la promoție, cu 40% reducere. Dacă dorești să o comanzi poți accesa linkul următor: www.elefant.ro.

Vă las cu întregul fragment în limba engleză al lui Wayne Dyre despre bunătate. La final are o poveste emoționantă, care ilustrează foarte frumos tot ceea ce spune el. Povestea o găsești în carte.

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un comentariu mai jos și cu propriile tale observații legate de bunătate.

Leave A Comment