Te ajut sa iti construiesti viata pe care ti-o doresti|contact@nicoletanistor.ro

A ajuta

A ajuta

a-ajuta”Bună seara tuturor! Ce faceți, cum vă simțiți? … Excelent! Eu sunt Nicoleta Nistor din Galați. Subiectul discursului meu de astăzi este A AJUTA.” – Așa mi-am început speechul miercurea trecută, în fața colegilor de la Speaker Elite, în fața invitaților și în fața lui Andy Szekely.

Vreți să aflați tot conținutul speechului? M-am gândit eu! 🙂 Ei bine, iată-l:

”Mă vor ajuta să punctez anumite informații pe parcursul discursului Zig Ziglar, Bruce Hyland, precum și înțelepciunea noastră populară. Vă voi prezenta din perspectiva mea ce înseamnă să ajuți și să fii ajutat, și am să închei cu o poveste personală.

Dar, haideți să vedem! Câți dintre voi ați fost ajutați măcar o dată până acum de cineva?  Toată lumea! Și eu am primit ajutor de-a lungul timpului și sunt recunoscătoare că am lângă mine un grup de oameni minunați.

”A cere ajutor este un semn de înțelepciune și de tărie de caracter. Nimeni nu trece singur prin viață sau nu lucrează de unul singur”  – spune Bruce Hyland. Ați auzit de Bruce Hyland? El este antreprenor, autor și speaker, fost profesor la Universitatea din San Francisco, SUA.

Câți dintre voi au ajutat pe cineva până acum? Câți dintre voi ați ajutat mai multe persoane?  Câți dintre voi aveți un obiectiv pentru 2014 și este legat și de a ajuta alți oameni? Foarte multe persoane!

Înseamnă că voi nu știți vorba noastră românească ”Facerea de bine …”. Sau o știți? Câți dintre voi o știți? Aproape toată lumea. Câți dintre voi nu cred în ea? Foarte multe persoane! Înseamnă că nu vi s-a întâmplat niciodată precum domnului din bancul următor…

Vreți să auziți bancul?

”Întro dimineață, la ușa unui apartament sună o femeie. La ușă răspunde un bărbat. Femeia întreabă:

–          Dumneata ai salvat un băiat ieri de la înec?

–          Da, eu.

–          Și … șapca lui unde e?”

Vi s-a întâmplat și vouă ceva asemănător vreodată? Să ajutați pe cineva și acea persoană să se poarte urât cu voi? Cine a trecut printr-o situație asemănătoare? Multe persoane! Și totuși continuați să ajutați oamenii!

”Poţi avea tot ce îţi doreşti în viaţă dacă ajuţi suficiente persoane să obţină ceea ce vor”. Știți cine a spus asta? Zig Ziglar. El este un psiholog, educator și scriitor american. Ei bine, după aceste vorbe mă conduc eu acum.

Sunt implicată întro afacere de recomandare și scopul meu este să ajut alți oameni să aibă succes și astfel voi avea și eu succes. Și activitatea mea înseamnă să stau de vorbă cu oamenii din jurul meu, să merg la seminarii. Asta fac zi de zi.

Într-o zi, plecând de la un seminar, în lift, am cunoscut două persoane, soț și soție.. La acest seminar mai fusesem o dată, soțul meu considera că e pierdere de vreme, cred că ne și ciondănisem în acea zi. Deci, plecând de la seminar în acea zi, am cunoscut două persoane cu care s-a dovedit că aveam foarte multe puncte în comun.  ”- Unde locuiți? – În Țiglina II.  – A, acolo locuim și noi.” ”- Unde lucrați? – La Viața liberă. – A, eu colaborez cu Viața liberă, cu dl cutare.” ”- La ce grădiniță aveți fetița? – La Sfântul Nicolae. – A, acolo avem și noi băiețelul”.

Din acest motiv, pentru că aveam foarte multe puncte în comun, am ajuns în scurt timp să îi invit să vadă oportunitatea pe care o oferă afacerea mea.  Și tot din acest motiv, atunci când Geanina a aflat de situația soțului meu (era fără servici de doi ani de zile), ce credeți că s-a întâmplat? ”- Ce meserie are soțul, electrician? Poate să vină mâine dimineață la ora 8 la șantier?”

În final, soțul meu a fost angajat și face ceea ce îi place (și nu mai comentează atunci când plec la seminarii), iar eu am acum un partener de nădejde în afacerea mea.

Care este concluzia poveștii mele?

Atunci când oferi ajutor, există toate șansele să fii ajutat și tu la rândul tău, chiar atunci când te aștepți mai puțin. Și invitația mea la voi este să uitați bancul de mai devreme, să uitați zicala noastră, și să oferiți ajutor oricui vi-l cere. Răsplata va veni atunci când nu o aștepți.

Un proverb românesc spune: ”Când îți lipsesc mijloacele de a ajuta pe oarecine, răspunde-i cu vorbă dulce, că mulțumit se duce.” Deci, chiar și atunci când nu îți stă în putință să ajuți, amintește-ți că și o vorbă bună poate fi de ajutor.”

imagine preluată de pe http://rudeysroom.com/page/2/

Leave A Comment